top of page

vejenind.nu - BLOG

Slip lænkerne i kroppen

Kroppen håndterer det, du ikke selv kan rumme.

Er du overbelastet, så låser kroppen.

Er du glad og tryg, så frisættes kroppen.

Stress opstår pga. 'overload' af informationer, arbejdsopgaver og problemer, som hober sig op gennem barndom og en vedvarende travl hverdag i konstant forandring.


Ifølge seneste forskning medfører stress en langsom nedbrydning af krop, intelligens, helse og livsglæde. I følge cellebiolog, forsker og forfatter Bruce Lipton er samfundetsstrukturen og informationsstrømmen idag nedbrydende for den biologiske krop.


Derimod kan kærlig berøring øge vækst, heling og livsglæde.


Forskning viser, at blid, empatisk berøring er det bedste middel til at få kroppen til at give slip på beredskab og 'kamp- og flugtsystemerne' i reptilhjernen og kroppens dybere reflekser.


Kroppen begynder så i stedet at producere kærlighed- og fredshormonet oxytocin og lykkehormonet serotonin, som begge opæder stresshormonet cortisol, der langsomt nedbryder kroppen.

Desuden skifter det autonome nervesystem (det ubevidste) fra det sympatiske nervesystem, der handler om bevægelse og 'action' til det parasympatiske nervesystem, som handler om ro, hvile og genopbygning.


I BevidsthedsBerøring (BB) benyttes der blid, empatisk berøring sammen med god tid til samtale og det at mærke indad i sig selv og udvirker såvel kropslig opblødning og harmonisering af følelser og tanker.


Kerstin Uvenäs Mohberg, som er svensk læge og international anerkendt forsker i hormoner, beskriver i sin bog 'Afspænding, ro og berøring' at netop mild berøring er det bedste middel til at få kroppen til at skifte gear. Fordi mild berøring stimulerer udviklingen af oxytocin, som første gang blev opdaget hos ammende kvinder.

Senere forskning viser, at alle dyr producerer - og er afhængige af - kroppens udvikling af oxytocin bl.a. til pardannelse, yngelpleje, gruppetilhørsforhold, kreativitet og livsglæde.


Mærk, at den inde, glade krop kan slippe de dybe, ubevidste spændinger.



Del gerne denne artikel via Facebook-ikonet nedenfor

bottom of page